Deze applicatie 'Kennis in beweging' is een hulpmiddel voor en door fysiotherapeuten en oefentherapeuten ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk bij de behandeling van patiënten. De indeling van de vragen en antwoorden is gebaseerd op de tien NPi-thema's, aangevuld met het thema 'Algemeen':
Per thema is de volgende onderverdeling gemaakt:
Anatomie, Fysiologie, Pathologie, Patronen, Richtlijnen, Statements, Testen/meetinstrumenten, Therapie, Vlaggen (Rood en Geel).
Mini-handleiding vragen invoeren
- Klik op Inloggen (rechtsboven) en log in met uw persoonlijke inloggegevens.
- Klik op Vraag & antwoord toevoegen in de bovenste menubalk.
- Maak een keuze voor een of meerdere (hoofd)thema's waar uw vraag in valt (bijv. 'Hart, vaat en longen'). Vervolgens kiest u een of meerdere categorieën (bijv. 'Richtlijnen').
- Geef aan voor welke beroepsgroep(en) de vraag relevant is ('Fysiotherapie' en/of 'Oefentherapie').
- Kies een of meerdere trefwoorden uit de (lange) voorkeuzelijst.
Staat uw gewenste trefwoord er niet bij, tik dan zelf een trefwoord. De redactie bekijkt of dat trefwoord toegevoegd of gewijzigd moet worden. - Geef daarna uw vraag op, uiteraard in vragende vorm.
Houd de vraag bondig, enkelvoudig en to-the-point. Meervoudige vragen kunnen beter als meerdere enkelvoudige vragen worden opgegeven. - Geef nu het antwoord op de vraag.
Ook het antwoord is bij voorkeur zo beknopt mogelijk. De applicatie is bedoeld om snel antwoord te vinden op vragen; lange teksten worden dan niet (goed) gelezen.
Het antwoord kan ook alleen tekst bevatten. Tabellen en dergelijke kunnen alleen worden opgenomen als afbeelding (zie hieronder) mits deze rechtenvrij zijn*. - Als u (delen van) teksten heeft overgenomen of ontleend, dan is bronvermelding verplicht*.
Bijvoorbeeld:
- Bron: Issue 2017; (1): 7
- Link: www.npi.nl/pdf/issue/issue_1_2017.pdf
U kunt hier ook een bron als algemene verwijzing opgeven, bijvoorbeeld:
Bron: Website KNGF
Link: www.kngf.nl
Als u meerdere bronnen wilt invoeren, dan klikt u op het groene plusje. - Als u (vrij, op het internet toegankelijke) afbeeldingen of video's wilt toevoegen, dan gaat dat op dezelfde manier.
Bijvoorbeeld:
- Bron: SMD in: J Physiother 2016; 62(1): 4-11
- Link: http://ars.els-cdn.com/content/image/1-s2.0-S1836955315001307-gr1.jpg
Als u meerdere bronnen wilt invoeren, dan klikt u op het groene plusje. - Klik – tenslotte – op Verstuur.
De redactie ontvangt uw bijdrage ter beoordeling (en u ontvangt een bevestiging in uw mailbox).
*N.B.: Kopiëren en plakken vanuit Word of vanaf en browser is niet aan te raden, omdat vaak niet zichtbare codes meekomen die het systeem kunnen verstoren. Als u al 'copy-paste', dan alleen vanuit het Kladblok, en alleen als u zelf de rechten heeft of als de tekst auteursrechtenvrij is.